Saturday, October 4, 2008

Λευκός Επίμυς - Rattus norvegicus


Αν και το blog αναφέρεται στα πουλιά της πόλης μας, ένα τέτοιο απρόσμενο γεγονός θεώρησα ότι πρέπει να δημοσιευθεί. Πριν λίγο καιρό με το αίτημα της μη χρησιμοποίησης ζώων σε πειράματα κάποιοι εισέβαλαν σε εργαστήρια του βιολογικού και της ιατρικής και επελευθερώσαν τα ζώα που υπήρχαν εκεί. Με έκπληξη, λοιπόν, προχθές παρατήρησα κάποια άτομα από αυτά να έχουν επιβιώσει και να έχουν σχηματίσει σε παρκάκι στο Πανεπιστήμιο μια ομάδα των 4-5 ατόμων (τόσα μέτρησα, μπορεί να είναι και περισσότερα).

Δεν έχασα έτσι την ευκαρία να πάρω τη φωτογραφική και να τραβήξω μερικά καρέ, αν και σαν πειραματικά στελέχη του καφέ επίμυ Rattus norvegicus δε δίνουν την ίδια χαρά στη φωτογράφιση και παρατήρηση όσο άγριοι πληθυσμοί.


Τώρα ας ελπίσουμε ότι λόγω της μεγάλης προσαρμοστικής και αναπαραγωγικής τους ικανότητας να μη δημιουργήσουν πρόβλημα σε άλλα είδη που ζουν στην περιοχή. Όσο για τους ανθρώπους, πάντα να θυμούνται ότι αν και τα ποντίκια μπορεί να τους τρομάζουν πολύ, σίγουρα και αυτοί τρομάζουν τα ποντίκια.

1 comment:

Anonymous said...

Se paw!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails