Wednesday, September 30, 2009

Αγγλία


Τον περασμένο Μάιο επισκεφθήκαμε την Αγγλία, και συγκεκριμένα τις πόλεις Σαουθάμπτον, Λονδίνο και Γουίντσεστερ. Το πρόγραμμα δεν περιελάμβανε φωτογράφηση πουλιών, αλλά εν αντιθέσει με αυτά που έχουμε συνηθίσει, αντί να ψάξεις τα πουλιά, σε βρίσκουν αυτά! Έτσι, απλά κάνοντας βόλτα μέσα στις προαναφερθείσες πόλεις κατάφερα να βγάλω και μερικά πουλιά.



Φάσες (Columba palumbus) πολύ δύσκολο να τις δεις εδώ, αλλά στην Αγγλία αφθονούν. Η φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στο Σαουθάμπτον



Κότσυφες (Turdus merula) στο Σαουθάμπτον. Η δεύτερη φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το παράθυρο του σπιτιού που μέναμε, και το πουλί κάθεται στον χώρο για τα σκουπίδια.

Το παλάτι του Buckingham

Θηλυκή πρασινοκέφαλη (Anas platyrhynchos) στο Γουίντσεστερ, πολύ κοινή και στο Σαουθάμπτον

Κορμοράνος (Phalacrocorax carbo) στο Λονδίνο, ακριβώς μπροστά από το Μπιγκ Μπεν

Κουρούνα (Corvus corone corone) το δυτικό υποείδος, στο Σαουθάμπτον, εν αντιθέσει με τη δική μας κουρούνα δε μου φάνηκε τόσο εξαπλωμένο και εξοικειωμένο

Friday, September 4, 2009

Φαράγγι Σαμαριάς

Η κατάβαση ξεκινάει από το Ξυλόσκαλο, με θέα κορυφές από τα Λευκά Όρη

Μέσα στο δάσος του εθνικού δρυμού

Το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου μέσα στον Εθνικο Δρυμό




Όψεις μέσα από το φαράγγι της Σαμαριάς

Μία εκκλησία χτισμένη μέσα σε μια κοιλότητα του βράχου.

Λίγο πριν φτάσεις στην Αγία Ρουμέλη ένα κάστρο δεσπόζει στα Λευκά Όρη.

Αγία Ρουμέλη - Μόλις βγεις από το φαράγγι της Σαμαριάς και προσεγγίσεις την θάλασσα φτάνεις σε αυτό το όμορφο τουριστικό χωριό όπου η μόνη του επικοινωνία με το υπόλοιπο νησί είναι η θάλασσα.



Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι λίγο πολύ γνωστό σε άλλους. Ο λόγος δεν είναι άλλως βέβαια από το ότι αποτελεί το μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης με μήκος 18 χιλιόμετρα. Το φαράγγι ξεκινάει από το Ξυλόσκαλο (υψόμετρο 1227 μ.), στο οροπέδιο του Ομαλού και καταλήγει στο παραθαλάσσιο χωριό Αγία Ρουμέλη στη νότια Κρήτη. Τα τοπία που συναντά όποιος το διαβαίνει είναι αξιοσημείωτης ομορφιάς, ενώ πολύ ενδιαφέρον έχει και η πανίδα του. Εμείς δυστυχώς παρατηρήσαμε μόνο 4 όρνια (Gyps fulvus) να γυροπετούν και δεν έτυχε να συναντήσουμε ούτε Γυπαετούς (Gypaetus barbatus) που διαβιούν στα Λευκά Όρη, αλλά ούτε και τα ενδημικά κρι κρι ή αγρίμια(Capra aegagrus creticus) που επίσης απαντούν στην περιοχή.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails