Tuesday, December 29, 2009

Άνοιξη στο Καλοχώρι - Spring at Kalochori

Θαλασσοσφυριχτής (Charadrius alexandrinus)
Kentish Plover (Charadrius alexandrinus)


Τσιχλοποταμίδα (Acrocephalus arundinaceus)
Great Reed Warbler (Acrocephalus arundinaceus)

Μελισσοφάγος (Merops apiaster)
European bee-eater (Merops apiaster)

Λασπότρυγγας (Tringa glareola)
Wood Sandpiper (Tringa glaerola)

Λευκοτσικνιάς (Egretta garzetta) σε πτήση
Little Egret (Egretta garzetta) in flight

Friday, December 25, 2009

Καλά Χριστούγεννα - Merry Christmas


Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά σε όλους! Καλές γιορτές!

Merry Christmas and a happy New Year to everybody!

Wednesday, December 16, 2009

Γερακίνα - Buteo buteo




Στην πόλη μας υπάρχουν και πολλά αρπακτικά. Ένα αρκετά κοινό είδος στο Σέιχ - Σου κυρίως είναι η γερακίνα (Buteo buteo).

In our city there are plenty of birds of prey species. One common species in Seih - Sou mountain is the common buzzard (Buteo buteo).

Saturday, December 5, 2009

Πλατανάκια - Platanakia




Μία εξόρμηση στα Πλατανάκια πάντα έχει να δώσει κάτι. Έτσι, την τελευταία φορά που επισκέφθηκα την περιοχή κατάφερα να φωτογραφίσω κάτι ασυνήθιστο για την Θεσσαλονίκη, που είναι οι νερόκοτες (Gallinula chloropus).

An excursion at Platanakia always gives instants. So, the last time that I visited the area I was able to photograph something unusual for Thessaloniki, which was the common moorhen (Gallinula chloropus).

Wednesday, November 18, 2009

Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου - Kalochori lagoon

Βουβόκυκνοι (Cygnus olor)
Mute swans (Cygnus olor)

Καστανοκέφαλοι γλάροι (Larus ridibundus)
Black-headed gulls (Larus ridibundus)


Λιβαδοκελάδα (Anthus pratensis)
Meadow pipit (Anthus pratensis)


Νανοβουτηχτάρι (Tachybaptus ruficollis)
Little Grebe (Tachybaptus ruficollis)



Πάει καιρός από τότε που επισκεφθήκαμε τελευταία φορά τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου (δεν υπάρχει χρόνος για εξορμήσεις βλέπετε...) και σιγά σιγά γεμίζει πουλιά. Δυστυχώς, λίγες οι ευκαιρίες για καλά καρέ, γιατί τα πουλιά είναι αρκετά βαθιά.

It's been a while since we last visited Kalochori lagoon (no time for excursion you see...) and it is begining to fill with birds/ Unfortunately, there were few chances for good frames because the birds are in the deep waters.

Sunday, November 8, 2009

Ασημόγλαροι - Larus cachinnans





Άφθονοι παντού, έτσι και μέσα στην πόλη. Στα διάφορα λιμανάκια, για παράδειγμα στην Κρήνη, μπορεί κανείς να πετύχει μερικές καλές πόζες σε πτήση. Αφού λοιπόν πήγα μέχρι την Κρήνη μπας και πετύχω κανένα πιο "ιδιαίτερο" είδος γλάρου, αρκέστηκα στην φωτογράφηση ασημόγλαρων.

They are abundant everywhere, as well as in the city. In the various ports of the city, Krini for example, someone can capture nice flight instants. I went at Krini in order to check if any "more peculiar" gull species was there, instead I was merely satisfied by photographing yellow-legged gulls.

Wednesday, October 28, 2009

Αλκυόνη - Alcedo atthis


Πριν μερικές μέρες στα Πλατανάκια Πανοράματος έκπληκτοι συναντήσαμε μια Αλκυόνη (Alcedo atthis). Το ποταμάκι που διασχίζει την περιοχή όπως φαίνεται είναι όλο εκπλήξεις, καθώς αρκετά καρέ αυτού του μπλογκ είναι από εκεί. Βέβαια, η φωτογραφία για ακόμη μία φορά είναι από τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, καθώς ήταν αδύνατο να πλησιάσω το πουλί στα Πλατανάκια και να το φωτογραφίσω.

A few days ago in the Platanakia area, in northern Greece, we were surprised by the sight of a common kingfisher (Alcedo atthis). The stream that crosses the area is full of surprises and that's why a lot of the photos of this blog are captured there. This photo, however, is taken at Kalochori lagoon, as it was imposible to get close to the bird at Platanakia in order to photograph it.

Thursday, October 8, 2009

Ακτίτης - Actitis hypoleucos





Τον ακτίτη (Actitis hypoleucos) συχνά τον συναντάμε σε πόλλά σημεία της χώρας κοντά σε νερά. Είναι ένα από τα όχι πολλά παρυδάτια πουλιά που συναντά κανείς και στην Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα αρκετά συχνά στην Κρήνη. Δυστυχώς, δεν είναι πολύ εύκολο να το φωτογραφίσης εκεί, γιαυτό οι φωτογραφίες είναι από την Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου.

Wednesday, September 30, 2009

Αγγλία


Τον περασμένο Μάιο επισκεφθήκαμε την Αγγλία, και συγκεκριμένα τις πόλεις Σαουθάμπτον, Λονδίνο και Γουίντσεστερ. Το πρόγραμμα δεν περιελάμβανε φωτογράφηση πουλιών, αλλά εν αντιθέσει με αυτά που έχουμε συνηθίσει, αντί να ψάξεις τα πουλιά, σε βρίσκουν αυτά! Έτσι, απλά κάνοντας βόλτα μέσα στις προαναφερθείσες πόλεις κατάφερα να βγάλω και μερικά πουλιά.



Φάσες (Columba palumbus) πολύ δύσκολο να τις δεις εδώ, αλλά στην Αγγλία αφθονούν. Η φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στο Σαουθάμπτον



Κότσυφες (Turdus merula) στο Σαουθάμπτον. Η δεύτερη φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το παράθυρο του σπιτιού που μέναμε, και το πουλί κάθεται στον χώρο για τα σκουπίδια.

Το παλάτι του Buckingham

Θηλυκή πρασινοκέφαλη (Anas platyrhynchos) στο Γουίντσεστερ, πολύ κοινή και στο Σαουθάμπτον

Κορμοράνος (Phalacrocorax carbo) στο Λονδίνο, ακριβώς μπροστά από το Μπιγκ Μπεν

Κουρούνα (Corvus corone corone) το δυτικό υποείδος, στο Σαουθάμπτον, εν αντιθέσει με τη δική μας κουρούνα δε μου φάνηκε τόσο εξαπλωμένο και εξοικειωμένο

Friday, September 4, 2009

Φαράγγι Σαμαριάς

Η κατάβαση ξεκινάει από το Ξυλόσκαλο, με θέα κορυφές από τα Λευκά Όρη

Μέσα στο δάσος του εθνικού δρυμού

Το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου μέσα στον Εθνικο Δρυμό




Όψεις μέσα από το φαράγγι της Σαμαριάς

Μία εκκλησία χτισμένη μέσα σε μια κοιλότητα του βράχου.

Λίγο πριν φτάσεις στην Αγία Ρουμέλη ένα κάστρο δεσπόζει στα Λευκά Όρη.

Αγία Ρουμέλη - Μόλις βγεις από το φαράγγι της Σαμαριάς και προσεγγίσεις την θάλασσα φτάνεις σε αυτό το όμορφο τουριστικό χωριό όπου η μόνη του επικοινωνία με το υπόλοιπο νησί είναι η θάλασσα.



Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι λίγο πολύ γνωστό σε άλλους. Ο λόγος δεν είναι άλλως βέβαια από το ότι αποτελεί το μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης με μήκος 18 χιλιόμετρα. Το φαράγγι ξεκινάει από το Ξυλόσκαλο (υψόμετρο 1227 μ.), στο οροπέδιο του Ομαλού και καταλήγει στο παραθαλάσσιο χωριό Αγία Ρουμέλη στη νότια Κρήτη. Τα τοπία που συναντά όποιος το διαβαίνει είναι αξιοσημείωτης ομορφιάς, ενώ πολύ ενδιαφέρον έχει και η πανίδα του. Εμείς δυστυχώς παρατηρήσαμε μόνο 4 όρνια (Gyps fulvus) να γυροπετούν και δεν έτυχε να συναντήσουμε ούτε Γυπαετούς (Gypaetus barbatus) που διαβιούν στα Λευκά Όρη, αλλά ούτε και τα ενδημικά κρι κρι ή αγρίμια(Capra aegagrus creticus) που επίσης απαντούν στην περιοχή.

Thursday, August 27, 2009

Κρήτη


Μαυροτσιροβάκος (Sylvia melanocephala) στα Μισίρια Ρεθύμνου

Ασημόγλαροι (Larus michahelis) στην Αγία Μαρίνα Χανίων

Τοπίο από τα Φαλάσαρνα Χανίων

Όρνιο (Gyps fulvus) στο φαράγγι της Σαμαριάς (δυστυχώς πετούσε αρκετά ψηλά)

Paragre aegeria στο Γεράνι Χανίων

Tuesday, August 4, 2009

Πεταλούδες

Limenitis reducta

Colias croceus

Lycaena ottomanus

Lasiomata megera

Melitaea athalia

Αυτά για καλές διακοπές!! Για όσους δεν πήγαν ακόμη! Επιστροφή τέλη του μήνα με πολλές φωτογραφίες ελπίζω!!

Παρόμοιο θέμα: Macro

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails